Hva menes med høy ranking hos Google?

Hva menes med høy ranking hos Google?

Hva menes med høy ranking hos Google?

Høy ranking hos Google er noe man hører om ofte. Jo høyere man ranker hos Google, desto høyere opp på resultatlisten for søk kommer du. Dette vil si at hvis du har høyest ranking hos Google på søkefrasen «høy ranking hos Google«, så vil altså din nettside komme opp først når noen søker på «høy ranking hos Google»

Det er ingen som vet helt hvordan Google har utformet sine algoritmer, altså hvordan de bestemmer hvem som skal ranke høyere enn andre. Disse algoritmene endres også hele tiden, slik at man unngår utnyttelse av systemet som best det lar seg gjøre. Google har et ønske om at de mest relevante nettsidene alltid skal komme opp ved søk, og de gjør derfor alt de kan for å unngå det motsatte.

Hvordan få høy ranking hos Google?

Det er mange ulike ting man har funnet ut at er viktige i forhold til akkurat dette. Som du ser ovenfor, har jeg skrevet høy ranking hos Google flere ganger. Dette er viktig hvis jeg ønsker at Google skal skjønne at dette innlegget faktisk handler om dette. Det er også viktig at søkeordet/søkefrasen kommer tidlig i teksten. Igjen må man dog være litt forsiktig. En unaturlig høy prosentandel av en søkefrase anses som mistenkelig, og siden/innlegget vil følgelig straffes for dette.

OVERSKRIFT (H1)

En annen veldig viktig ting er å bruke overskriften H1. Dette har jeg gjort ovenfor, og jeg forsikret meg om at denne også inneholder søkefrasen jeg ønsker å ranke høyt på, «høy ranking hos Google«. Man skal kun bruke én H1-overskrift i en tekst. Hvis du bruker flere, så forvirrer du søkemotoren. I henhold til Google så beskriver H1-overskriften hovedinnholdet på siden/i innlegget. H2-overskrifter anses derfor som sekundært innhold, og hjelper også Google til å forstå logikken på siden/i innlegget. Jeg benytter i denne artikkelen H2 for alle underoverskrifter som er underemner til hovedemnet «høy ranking hos Google«.

TITTELTAGG

Denne burde egentlig kommet som punkt nummer 1 ovenfor, simpelthen fordi dette er den viktigste aller viktigste punktet på listen vår. Google legger stor vekt på titteltaggen til nettsiden din. Dette er teksten som ligger mellom HTML <TITLE>-taggene i <HEAD>-seksjonen på nettsiden din. Teksten her bør altså inneholde noe som er svært relevant for din nettside. Jeg har f.eks. denne teksten: «Engelsk til norsk oversettelse – Anderssen Language Services», da min side først og fremst handler om engelsk til norsk oversettelse.

RELEVANTE SØKEORD/-FRASER:

Dette har vi allerede nevnt ovenfor, i forbindelse med søkefrasen høy ranking hos Google. Her ser du et eksempel på at jeg klarte å få inn denne søkefrasen nok en gang. Problemet er jo selvfølgelig at det er vanskelig å få dette til uten at det blir unaturlig for selve teksten. Vi ønsker jo at besøkende også skal kose seg med å lese, men hvis den er fullspekket med en søkefrase i hytt og vær, så blir det jo ikke noe behagelig å lese. Men, nettsiden din må inneholde relevante søkeord, altså søkeord du tror folk vil søke etter for å komme til din side. Hvis du selger leiligheter, og tror at «leiligheter til salgs» kan være en aktuell søkefrase, så må denne forekomme på nettsiden for at du skal ranke for denne frasen.

INNHOLDSKVALITET

Google ser faktisk ikke bare på innholdet på en side, men den ser på innholdet på en side og sammenligner det med andre sider innenfor samme emne. Hvis innholdet på din side er av høyere kvalitet enn de andre, så er det veldig sannsynlig at du vil ranke høyere enn dem i lengden. Det er altså viktig å skrive nytt, spennende materiale som Google vil tro er svært relevant for søkefrasen. Hvis du kopierer innhold fra andre sider, så vil du bli straffet for dette.

LENKEOPPBYGGING

Lenkeoppbygging er veldig viktig, og dette vil si at du bygger opp antall nettsider som lenker inn til din side. Jo høyere kvalitet det er på nettsiden som lenker til din, jo høyere ranking får også du. For å sette det litt på spissen vil du altså mest sannsynlig få høyere ranking dersom VG lenker til deg enn hvis f.eks. en nettside som omhandler leketøy for voksne gjør det. Men, her bør man også være forsiktig. Dersom det (i henhold til Google) er unaturlig mange nettsider som plutselig lenker til deg, så tror de at det kan være noe muffins og du vil bli straffet for dette. Det er altså viktig å bygge opp lenkene sakte, men sikkert.

LENKER SOM INNEHOLDER SØKEORD/SØKEFRASER

Hvis en nettside lenker inn til din side med teksten «leiligheter til salgs», så vil Google anta at «leiligheter til salgs» er en viktig søkefrase for din nettside.

INTERN LENKING

Med dette menes lenking fra én side til en annen eller ett innlegg til et annet på din egen nettside. Det er ulike synspunkter angående hvor effektivt dette er, i og med at noen har merket økning i ranking som følge av dette, mens andre har merket det motsatte.

SIDEKART

Det er viktig å opprette et sidekart som er spesifikt designet for søkemotorer. Dette garanterer ikke at Google vil indeksere og liste alle sidene dine, men det gjør uansett ingen skade og hjelper Google med å forstå oppbyggingen av siden din (spesielt hvis designelementer ved siden din har gjort det vanskelig for Google å finne den tidligere).

ALT-TAGGER PÅ BILDER

Dette er den alternative teksten til et bilde, og den som forklarer hva bildet handler om. Dette er noe som er nødvendig for programvare for blinde, og siden Google i utganspunktet også er blind, er disse ALT-taggene helt nødvendige. Her bør du benytte gode søkeord som er relevante for resten av innholdet i teksten, innlegget eller hva det måtte være. ALT-taggen for bildet i denne artikkelen har jeg f.eks. satt som høy ranking hos Google.

PUBLISER NYE OG RELEVANTE INNLEGG OFTE

Dette vil gjøre at Google tenker at denne nettsiden er veldig interessant, og at den oppdateres ofte. Det vil si at søkere vil få tilgang til ny, original og relevant informasjon. Det gir deg høy ranking hos Google!

Fortsatt ingen høy ranking hos Google? Fortvil ikke riktig enda! Alder er også viktig. Det vil si at eldre nettsider normalt ranker høyere enn nye. Dette er fordi det anses som at den første nettsiden inneholder den mest originale og interessante informasjonen angående et emne. En nettside som har vært i drift et par år vil altså normalt sett ha høyere ranking enn en splitter ny side (selv om den nye kanskje har blitt skrevet av en SEO-spesialist). Dette er bare noen få forslag til hva som kan øke rankingen din hos Google. Det du kan gjøre nå, er jo å gå til Google og søke på «høy ranking hos Google«. Da kan det være at du får opp noen interessante artikler som inneholder enda flere tips. Det bør det jo hvis algoritmene deres fungerer som planlagt. Jeg anbefaler også at du tar en titt på søkeresultatene som ligger på topp, da de kan gi deg ihvertfall en liten pekepinn om hva som har fungert for dem.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *